Winkelwagen / offerte

Bel ons op: 010 420 63 63

Webshop van ART Woninginrichting - James

James is al sinds 1927 specialist in producten en goed advies voor het onderhouden van meubelstof en vloeren zoals tapijt, vloerkleed, vinyl, PVC, LVT, kurk, laminaat, linoleum en (natuur)steen.

Wilt u graag een advies op maat, of heeft u een probleem en/of wens betreffende ue vloer? Heeft u een nieuwe óf bestaande vloer? Middels het beantwoorden van 5 korte vragen, krijgt u een professioneel onderhoudsadvies op maat voor uw vochtbestendige harde vloer. Dit kan bijvoorbeeld een PVC, LVT, vinyl, laminaat, linoleum, marmoleum, keramische tegel, kurk, rubber, natuursteen, kunststeen of epoxy vloer zijn. De producten van James zijn op al deze vloeren perfect inzetbaar.Alles over vloerreinigers

Vloeren zijn een kostbare investering; of het nou om de vloer in de woonkamer gaat, of de vloer in de slaapkamer. Het is dan ook van belang om de vloeren goed te onderhouden, zodat we er zo lang mogelijk van kunnen genieten. We willen graag dat onze vloer er schoon uit ziet (zonder strepen of vlekken), het reinigingsmiddel fris ruikt én de vloer dezelfde kwaliteit en hetzelfde uiterlijk behoudt als toen de vloer net gelegd was.

Veel mensen zijn (vanuit vroeger) gewend om het keukenkastje te openen en te dweilen met bijvoorbeeld een allesreiniger. Deze zijn vaak verkrijgbaar in alle geuren en kleuren en zijn goedkoop in aanschaf. Maar zijn ze eigenlijk wel goed voor onze vloeren?

De naam ‘alles’-reiniger’ geeft het eigenlijk al aan: it’s too good to be true. Het is onmogelijk om voor al die verschillende materiaalsoorten slechts één reiniger te hebben, die ook nog eens voor ál die verschillende materialen het beste werkt / de kwaliteit behoudt. Begrijp ons niet verkeerd, allesreinigers kunnen heel handig zijn voor bepaalde schoonmaakklusjes (wij hebben het zelf ook in huis!), maar voor kostbare vloeren raden we je zo’n soort product niet aan. Vloeren verdienen een speciale reiniging die gericht is op de specifieke eigenschappen van de vloer en een product dat voldoet aan je wensen voor een mooie, schone vloer.

Waarom niet alle schoonmaakmiddelen/vloerreinigers goed zijn voor je (harde) vloer

In allesreinigers en andere ‘verkeerde’ reinigingsmiddelen voor vloeren zit vaak zeep verwerkt. En ook hier geldt: zeep kan heel handig zijn voor bepaalde schoonmaakklusjes! Maar op vloeren is het risico dat de zeep een plakkerig residu achterlaat, waardoor er strepen, vlekken en ongewenste laagjes kunnen ontstaan. Ook trekt zeep vaak veel vuiligheid aan, waardoor uw vloer eigenlijk juist vuiler wordt in plaats van schoner! Het verkeerde reinigingsmiddel, of teveel van een (alles)reinigingsmiddel kan ervoor zorgen dat je vloer te veel glimt, plakt of er dof uit gaat zien.

De vloerreinigers van James zijn zorgvuldig samengesteld met ingrediënten die zijn afgestemd op de eigenschappen en toplagen van vochtbestendige, harde vloeren. Kortom, reinigingsmiddelen die specifiek gericht zijn op een langere levensduur van uw vloer én het behouden van een perfect uiterlijk van de vloer, exact zoals u de vloer bij aankoop zo mooi vond.