Winkelwagen / offerte

Bel ons op: 010 420 63 63

Akoestische wandpanelen - M

Akoestische panelen hout, het trendproduct voor de wand

Akoestische wandpanelen dienen niet alleen als geluidsabsorberend element. Ze zijn ook een decoratief interieurelement bij de vormgeving van de wand. Het paneel gaat uit van de visuele combinatie van hout en vilt. Het bestaat uit hoogwaardige MDF-lamellen die zijn aangebracht op geluidsabsorberend zwart vilt.

De lamellen zien eruit als hout en hebben een natuurgetrouw decoroppervlak – net als een laminaat- of designvloer.  Met behulp van de kant-en-klare wandpanelen bekleed u in een korte tijd al een volledige wand in een woonkamer, keuken of slaapkamer. Zo krijgt een woning eenvoudig een unieke en warme uitstraling. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende bruin- en grijstinten en passen in elk interieur. De achterwand van de panelen is afgewerkt met gerecycled vilt. Zo kan er bij het monteren van de panelen direct met een nieuw paneel verder worden gewerkt en blijft de juiste afstand tussen de latten behouden.

U kunt de kleuren van de akoestische panelen in onze winkel bekijken

 

Bestel wandpaneel onlineEigenschappen van het product:

Dikte: 22 mm.

Paneelformaat: 2600 x 526 mm.

Montage: Schroeven of lijmen met in de handel verkrijgbare, siliconenvrije montagelijm op basis van SMP.


Authentieke houtlook en geschikt voor vochtige ruimtes:

Er is op interieurgebied momenteel geen ontkomen aan deze stijlvolle wandpanelen (die uiteraard ook geschikt zijn voor op het plafond)! De wandpanelen zijn  verkrijgbaar in houtpatronen en steendecor, elk op een zwarte dragerplaat van vilt. Afhankelijk van de wijze van monteren kan het akoestische paneel maar liefst de hoogste absorptieklasse A behalen, waarbij 95% van het geluid wordt opgenomen (montage op latten met isolatie). Rechtstreeks op de wand gelijmd met montagekit wordt nog steeds 35% van het geluid geabsorbeerd.

De houten lamellen zijn bovendien volledig verlijmd met de dragerplaat van vilt en niet maar gedeeltelijk getackerd. Zo kunnen ze op elke gewenste plek worden ingekort zonder dat er losse delen ontstaan die dan weer met veel moeite moeten worden gelijmd of vastgeschroefd.

In de standaardmaat zijn ze met 2600 mm kamerhoog en toch handzaam dankzij de breedte van 526 mm.

Hout of MDF is een natuurproduct - zoveel is duidelijk. Maar ook het gebruikte zwarte vilt is duurzaam: het is veganistisch en bestaat voor 70% uit gerecycled materiaal.

Simpeler kan echt niet! De akoestische panelen van worden of gewoon met montagekit op de wand gelijmd, of op houten latten geschroefd. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan.